Tips om sparing og investering å nå dine finansielle mål

Noen ganger det vanskeligste med å spare penger er bare å komme i gang.

Det kan være vanskelig å finne ut enkle måter å spare penger på, og hvordan du kan bruke din sparing til å forfølge finansielle mål. Denne trinn-for-trinn-guiden kan hjelpe deg med å utvikle en realistisk spareplan.

1. Skriv ned alle utgifter

Det første trinnet i å spare penger er å vite hvor mye du bruker. For en måned, holde en oversikt over alt du bruker. Dette betyr at hver kaffe, hver avis og hver snack du kjøper for hele måneden. Når du har dine data, organisere disse tallene etter kategori, for eksempel gass, dagligvarer, boliglån og så videre, og få det totale beløpet for hver.

2. Lag et budsjett

Nå som du har en god ide om hva du bruker på en måned, kan du bygge et budsjett for å planlegge dine utgifter, begrense over-forbruk og sørg for at du setter bort penger i en nødssparefond. Husk å ta med utgifter som skjer jevnlig, men ikke hver måned, som bil vedlikeholdskontroll. Finn mer informasjon om å opprette et budsjett.

3. Plan for å spare penger

Tatt i betraktning dine månedlige utgifter og inntekter, skape en sparekategori i budsjettet, og prøver å gjøre det minst 10-15 prosent av netto inntekt. Hvis dine utgifter ikke vil la deg spare så mye, kan det være på tide å kutte tilbake. Se etter ikke-essensielle som du kan bruke mindre på for eksempel underholdning og servering ut-før du tenker om å spare penger på nødvendigheter som bilen eller hjemme.

4. Sett besparelser mål

Sette besparelser mål gjør det mye enklere å komme i gang. Begynn med å bestemme hvor lang tid det vil ta å nå hvert mål. Noen kortsiktige mål (som vanligvis kan ta 1-3 år) inkluderer:

Langsiktig sparing mål er ofte flere år eller tiår unna, og kan omfatte:

5. Bestem deg for dine prioriteringer

Ulike mennesker har ulike prioriteringer når det gjelder å spare penger, så det er fornuftig å bestemme hvilke besparelser mål er viktigst for deg. En del av denne prosessen er å avgjøre hvor lenge du kan vente å spare opp til mål, og hvor mye du ønsker å sette bort hver måned for å hjelpe deg å nå den. Mens du gjør dette for alle dine mål, bestille dem etter prioritet og sette penger til side tilsvarende i det månedlige budsjettet. Husk at prioritering betyr å gjøre valg. Hvis du ønsker å fokusere på å spare til pensjonisttilværelsen, kanskje noen andre mål må ta en baksetet mens du sørge for at du treffer dine topp mål.

6. Ulike spare- og investeringsstrategier for ulike mål

Hvis du sparer for kortsiktige mål, vurdere å bruke disse konti:

7. Gjør sparepenger enklere med automatiske overføringer

Automatiske overføringer til din sparekonto kan gjøre å spare penger mye lettere. Ved å flytte penger ut av din brukskonto, vil du være mindre sannsynlig å bruke penger du ønsker å bruke for innsparinger. Det er mange muligheter for å sette opp overføringer. Du velger selv hvor ofte du ønsker å overføre penger og hvilke kontoer du ønsker å bruke for overføringene. Du kan også dele din direkte innskudd mellom din brukskonto og sparekonto for å bidra til innsparinger med hver lønnsslipp. Tenker på å spare som en vanlig regning er en fin måte å holde på målet med dine spare mål.

8. Sjekk dine sparepenger vokse

Sjekk din fremgang hver måned. Ikke bare vil dette hjelpe deg holde deg til din personlige spareplan, men det hjelper også deg å identifisere og løse problemer raskt. Med disse enkle måter å spare penger, kan det også inspirere deg til å spare mer og traff målene dine raskere.