Hvordan kjøpe billetter til FC Barcelona billig og trygt? Tips og råd

For mange nordmenn er en av de store drømmene å se FC Barcelona live på Camp Nou. En ting er å se det på TV, eller på en bar. Det er god stemning. Absolutt. Men det er ingenting som slår å være i Barcelona, se klubben spille live og kjenne på atmosfæren i byen. Det er en helt egen stemning som må oppleves for å forstås, og laget er en stor del av den katalanske kulturen.

Litt om fakta om FC Barcelona

Det som er litt spesielt med Bacelona, er at laget er eid av supporterne. I motsetning til mange andre lag som er organisert som firma. Supporterne velger også lagets president, på samme måte som hos erkerivalen Madrid.

Klubben har snart holdt på i 120 år, siden 1899, og de spiller sine hjemmekamper på Camp Nou, som ligger sentralt i Barcelona By nær Universitat.

Planlegge en fotballtur til Barcelona: Flybilletter

Når du planlegger en fotballtur til Barcelona, har du en veldig stor fordel: det er veldig billige flybilletter. Dette kommer av at "alle" selskaper flyr til Barcelona, samtidig som Barcelona er en hub for det norske flyselskapet Norwegian. Det hender ofte at du kan fly til Barcelona om someren for et par hundrelapper, selv om du bør regne med å bruke kanskje 1500-2000 kroner per person for tur/retur billetter. Det lureste du kan gjøre her er å bruke Google Flights. Seriøst, du finner ikke en bedre måte å sammenligne billetter på!

Hvor bør du bo?

Barcelona er, i motsetning til manges inntrykk, en ganske stor by. Det bor rundt 3 millioner mennesker i og rundt Barcelona. Mange turister velger å bo i gamlebyen som består av El Born, Gotico, Raval og Barceloneta, men mange av de finere hotellene ligger lenger oppover i byen i Eixample. Selv om det er mange fine hoteller i Barcelona, anbefaler jeg heller at du bor i en leilighet, for eksempel via Airbnb.com. Mange av leilighetene som leies ut for kortere perioder leies ut ulovlig. Dette vil ikke ha noe å si for deg som turist, men for de som leie ut kan the vanke bøter. Foreløpig ser det ut som få huseiere bryr seg, og veldig mange turister foretrekker å bo i en fin leilighet sentralt i byen kontra et kjedelig hotell.

Her er en oversikt over leiligheter som ligger på Airbnb under Barcelona som har høy rating

Hvor bør du kjøpe billetter?

Da jeg bodde i Barcelona hadde jeg ingen problemer med å få kjøpt billetter på stadion. For turister derimot, er det mye enklere å bestille billetter på nett. For å være sikker på at du får billetter i forveien anbefaler jeg sterkt at du bruker en agent. Dersom du ikke kjenner til en bra agent, bør du bruke en sammenligningsside som Fotballbillett.com eller tilsvarende (sjekk ut deres billettoversikt for FC Barcelona her). Dette er gjerne ikke den billigste måten å gjøre det på, men da er du sikker på at du får billetter, og at det ikke blir noe rot.

Når du kommer på sidene, velger du først Barcelona. Deretter får du opp terminlistene og den laveste billettprisen for de forskjellige kampene. Som du kan se så varierer denne sterkt fra kamp til kamp. Noen kamper koster rundt tusenlappen, mens andre er gjerne oppimot 10 000 kr. Dette kommer av at noen kamper er mye vanskeligere å få billetter til.